joi, 5 iunie 2008

Reamenajarea spatiului verde – protectia mediului.

Se creaiaza zona verde incluzand toate parcurile publice, distantele dintre trotuare si carosabil , amenajarea traseelor montane si zona de sub autostrada in vederea asigurarii peisajului necesar unei statiuni turistice si pentru locuitorii ei.
Se doreste totodata separarea traficului greu, atat de poluant pentru centru si cartiere, gasindu-se o solutie de preluare prin cartierul Zamora a acestui traffic, ducand la o situatie de calm si diminuare a poluarii in partea de west a orasului. Parcurile si spatiile verzi vor fi multiplicate pentru a crea spatiul recreational atat de necesar comunitatii.

Accesibilitate si Transport
Tinta strategiei de transport si a politicilor de transport este de a imbunatati accesibilitatea si de a promova un comportament civilizat. Imbunatatirea accesului catre agentii economici, locuri de agrement cat si spre celelalte localitati, prin prisma mobilitatii fortei de munca duce implicit la scaderea migratiei acesteia spre alte zone, asigurandu-se astfel o crestere a plus valorii in interiorul comunitatii pe baze durabile, asigurand astfel:

Suport pentru dezvoltare si accesibilitate la locatii reducandu-se nevoia de transport
Realizarea climatului de infrastructura prietenoasa cu localnicul pentru a fi motivate sa circule cu bicicleta sau pe jos pentru a ajunge la locul de munca.
Imbunatatirea retelei de transport prin creierea drumului de legatura Poiana Tapului Azuga prin Cartierul Zamora ( Devierea traficului greu ) si stabilirea de sensuri unice in cartierele cu presiune a traficului , Silva, Valea Alba si Cezar Petrescu, cat si realizarea de sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului in aceste zone.
In colaborare cu ANDNAR se imbunatateste managementul traficului si al parcarilor pe DN 1 creinduse astfel 1000 locuri de parcare si 5 sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului in zonele cu presiune turistica.
Planificarea transportului in comun pe DN 1 si suplimentarea transportului in comun in partea estica a orasului respectiv in cartierele Piatra Arsa si zamora cu legatura directa Centru.

Niciun comentariu: